Tuesday, December 13, 2011

weekend with cikna's family @seri iskandar and teluk batik

happy bila cikna sekeluarga datang cuticuti malaysia kat rumah kami di seri iskandar . Malamnya kami bbq..




tak sabar nak makan dah...tak sangka ayam yang kami bakar malam ni rentung gila.....ehehehe..tapi dalam gelap mana nampak sangat..





model bbq kami malam ni...kami bbq kat tepi rumah je...





esoknya kami bawa cikna dan keluarga ke pantai teluk batik....sebab week day, tak ramai sangat orang yang berkunjung ke sini.kalau weekend, nak masuk tandas pun kena beratur.pantai dah jadi lautan manusia, banyak orang dari air laut....kapal layar siapakah ini?







sampai je, memang terus terjun laut...mandi dan mandi dan mandi sampai itik pink ni pun dah jadi arwah...sewa pelampung hitam hanya rm 4 saje.



kami datang kali ni, ada pula water ball.. rasa macam.. nak cuba juga...




satay ikan pun ada juga dijual di sini. teringat suzi yang mengidam satay ikan tempoh hari...teringat juga satay ikan kegemaran saya masa kecil2 dulu....sedap sungguh..tapi satay ikan yang ini tak boleh lawan satay ikan masa saya makan kecil2 dulu.



ke sana sini melayan si kecil ni...memang tak boleh duduk diam...


iskandar tangkap ketam pula..anak ketam je.



Nak cuba main water ball ni...masuk dulu, baru belon dipam...balqis, nana, ayahnya, iskandar , zulaikha dan affnan..kanak2 rm 5, dewasa rm 10.







huhuhu...bila belon dah masuk dalam air, nana dan balqis mula menangis...ayahnya dah tak boleh gerak2.zulaikha dan iskandar cuba gerakkan belon pun dah tak boleh sebab ayahnya yang lebih berat tak boleh nak bergerak..


akhirnya..belon hanyut gitu je...tak fun pun...panas je kat dalam tu...dengar nana dan balqis nangis je...





menengok aje dari jauh orang naik banana boat ni...takut jadi macam dalam belon tadi...anak2 takut.




tapi kat sini enjoy betul. sambung mandi balik selama hampir dua jam. itu pun puas ajak naik dan balik.











esoknya cikna pun balik ...harap2 datang lagi ke rumah kami ni.nanti kita enjoy kat tempat lain pula ye.

kami hantar cikna sampai ke highway ipoh...balik singgah merry brown..makan ais krim ni.....3 hari 2 malam yang best dan lebih bermakna dengan kehadiran cikna sekeluarga.Iskandar paling happy bila cikna bagi angpau sebelum balik...ehehhe...

2 comments:

  1. salam, best nye g pantai..hirup udara segar

    ReplyDelete
  2. heheh..memang best, santai2....anak2 paling happy...jom lepas ni pi sungai klah...

    ReplyDelete